IZRADA WEB SAJTA

Prvi na Googlu
Info: +381 60 6000 249

Izrada internet sajta

.

SEO optimizacija web sajta

SEO optimizacija web sajta

Internet pretraživači (Google, Bing, Yahoo…)  su osnovno polazište gde pronalazimo informacije.  Kada korisnik ukuca neku ključnu reč za pretragu, najčešće poseti linkove samo na prvoj strani rezultata pretrage, a u najvećem procentu poseti samo prvi link. Kako je svaki posetilac potencionalni kupac, vaš interes je da se u pretragama pozicionirate što bliže vrhu za ključne reči vezane za vaše poslovanje. Tu na scenu stupa SEO optimizacija (Search Engine Optimization).

SEO optimizacija je proces kome je cilj poboljšanje pozicije u pretragama u pretraživačima. To je skup metoda kojima radimo promociju pojedinačne strane, kojom uvećavamo ukupan broj poseta web sajtu. SEO delimo u dve kategorije na On-page i Off-page optimizaciju.

 

On-page SEO optimizacija
Dublja tehnička analiza elemenata vašeg web sajta koji zahtevaju pažnju ili promenu.

 

Gugl i ostali pretraživači analiziraju sve njima vidljive stranice sajta i tu pronalaze ključne reči (keywords). Najfrekventnije ključne reči pozicionira kao relevantne za stranu koju analizira. Ukoliko se neka ključna reč ne pominje ili slabo pominje na nekoj strani nije realno očekivati da će se ta strana prikazati u rezultatima pretrage za tu ključnu reč.

Dobro SEO pripremljena strana podrazumeva optimalan odnos korišćenja ključnih reči i mesta na kojima se nalaze. Takva strana ispunjava uslov da se uopšte pronađe u rezultatima pretrage.

SM Digital u svojoj ponudi ima uslugu jednokratnog SEO optimizovanja strana za dogovorene ključne reči. Naše metode se oslanjaju na preporuke relevantnih Internet pretraživača i ne koristimo one koje mogu ugroziti rang brenda ili sajta.

Off-page SEO optimizacija
Izgradnja online reputacije vašeg sajta.

Dok on-page tehnike stvaraju preduslove da se strana uopšte pojavi u rezultatima pretrage, off-page SEO optimizacija omogućava bolji rejting strane. Vodeći pretraživači su kreirali algoritme po kojima prednost u rezultatima pretrage imaju popularniji sajtovi. Off-page optimizacija podrazumeva više aktivnosti vezanih za određenu stranu sa ciljem da pretraživač  zaključi da je strana veoma popularna.

Jednu od usluga koje nudimo je i stvaranje online reputacije stranica vašeg sajta. Metode koje koristimo za ostvarivanje tog cilja su off-page tehnike kao što su razmena linkova i kreiranje kvalitetnih linkova ka vašim stranama. Ovo je dugoročan posao koji zahteva neprekidnu optimizaciju pogotovu kod ključnih reci gde je jaka konkurencija.

SEO optimizacija

Zašto je dobro odlučiti se za usluge SEO optimizacije sajt za Google:


    Visok procenat povrata investicija. - U odnosu na ostale vidove marketinga, SEO optimizacija ima najveći procenat povrata investicija (eng. ROI – Return On Investment). Drugim rečima, sajt optimizovan u skladu sa gugl standardima, ima tendenciju da se visoko rangira u pretrazi a to može vašem biznisu doneti mnogo više novca nego što ste uložili.

    Bolje korisničko iskustvo. – Kvalitet informacija i korisničko iskustvo na sajtu postaju sve važniji faktor rangiranja. Dobro optimizovan sajt usmeren je ka izvlačenju maksimuma tako da se obezbedi što bolje korisničko iskustvo, predstave ponuđeni proizvodi i usluge na najbolji mogući način ali i da se ubedi posetilac da baš vas kontaktira.

    Veća poseta sajta. – Sajtovi koji se nalaze u vrhu pretrage na pretraživačima imaće mnogo veći broj poseta. Veći broj korisnika kao i veći broj strana koje oni pregledaju prilikom posete imaju veliki uticaj na autoritet sajta a što direktno utiče na pozicioniranje u pretrazi. Bolja pozicija u pretrazi veća šansa za vaš biznis.

    Veća vidljivost i bolja prodaja. – Zahvaljujući visokim pozicijama na pretraživačima a šta je nastalo kao rezultat implementiranja i zadovoljavanja mnogobrojnih SEO pravila i preporuka, dolazi do bolje i veće vidljivosti sajta. Ukoliko je sajt napravljen tako da prezentuje proizvode i usluge na pravi način, veća vidljivost dovešće do više poseta, što direktno povlači i više prodatih proizvoda ili usluga.

    Mogućnost targetiranja. - Jedna od osnovnih stvari koja se mora definisati prilikom SEO optimizacije sajta jeste ciljna grupa i ključne reči a sve u cilju privlačenja posetilaca koji su zaista zainteresovani za sadržaj koji nudite. Bitna karakteristika jeste da se pruža mogućnost targetiranja na osnovu geografske lokacije što daje mogućnost pozicioniranja u pretrazi za prethodno definisan grad, državu ili regiju.

    Niska cena SEO usluga. - U odnosu na druge oblike marketinških aktivnosti, ulaganje u ovaj vid marketinga predstavlja najbolju investiciju. Za novac koji uložite dobijate trajno bolju poziciju na pretraživačima, više poseta sajta, doprinosite građenju svog brenda, a što kao krajnji rezultat može da ima više prodatih proizvoda ili usluga. Uložen novac u ovaj vid usluga predstavlja ne samo jednu od najboljih i najjeftinijih investicija, već i investiciju koja vam se može vratiti višestruko i na duge staze donositi konstantan profit.

 

kontakt
Za detaljnije informacije kontaktirajte nas na naš email info@a4b4.com ili telefon +381.60.6.000.249

 

Kontakt
Zašto mi?